טריאתלון

טריאתלון:
 
 
תריאטלון תל אביב | צלם: רונן טופלברג
טריאתלון הינו ענף המשלב שלושה ענפי ספורט פופלריים - שחייה אופניים וריצה.
אירועי טריאתלון הינם ארועי ספורט מיוחדים בכך שהם מיועדים לחובבים ומקצוענים ולכן,
בשנים האחרונות הפך הטריאתלון לענף פופולרי מאוד. הרבה חובבים חדשים נכנסים לענף בעיקר בגילאי 30-50 ויש גם מעל גיל 50. מפתיע אבל אפילו בקרב נשים הפך הטריאתלון למבוקש וישנן קבוצות נשים רבות בתחום.....
מה יש בו בטריאתלון שמושך את הקהל?? חוץ מאתגר קשה שגורם לתחושת סיפוק שאי אפשר כנראה לתאר אם לא חווים על הגוף, יש בטריאתלון גם שילוב של שלושה ענפים כאמור: שחייה-ריצה-אופניים, הטריאתלון דורש שליטה ביותר ממיומנות אחת ולכן, גם מאפשר ליותר אנשים להתחבר אליו...
 
 
אז איך מתחילים?
מי שמגיע ללא רקע בכלל יצטרך להיעזר בתכנית אימון אישית על מנת להדביק את הפער בין המתאמן המתחיל לבין חברי הקבוצה, רק ולאחר תקופת אימונים זו הוא יוכל להצטרף לקבוצה. קיימות תכניות אימון לטריאתלון  אשר בונה מאמן עבור מתאמן באופן אישי וניתן גם להתאמן בקבוצה (גם שם על פי הנחיה אישית בחלקה). בכל אופן כל מתאמן מבצע לבד אימונים עצמיים מעבר לשעות האימון עם הקבוצה או המאמן.
תכנית פרטנית עולה יותר מאימונים קבוצתיים, אך היא מאפשרת למאמן להתאים את האימון לרמת המתאמן באופן אישי ובכך מצליח המתאמן לממש את הפוטנציאל האישי שלו.



תריאטלון תל אביב 2015 | צלם: רונן טופלברגהאם כדאי להירשם לקבוצה?
לחברות בקבוצת טריאתלון יש יתרון  מפני שלקבוצות הטריאתלון יש נותני חסויות ושיתופי פעולה עם חברות שונות המאפשרות קניית ביגוד, נעליים וציוד בהנחה של עד 25%. בנוסף, רצוי להירשם לאיגוד הטריאתלון בעלות 300-250 שקלים לשנה וליהנות מהנחות רבות ביניהן גם הנחה על השתתפות בתחרויות הטריאתלון השונות. למי שעומד להשתתף ביותר משתיים-שלוש תחרויות טריאתלון כדאי מאוד להירשם לאיגוד הטריאתלון כי רק באופן זה הוא יקבל הנחות של עד 50% בדמי ההשתתפות בתחרות.
חשוב להזכיר כי בנוסף לדמי השתתפות בטריאתלון יש גם לדאוג ל"ביטוח תאונות אישיות" ליום התחרות, לא די בהוצאה השנתית הקבועה, גם יום הטריאתלון עולה לא מעט כסף...
 
משך תקופת האימון-
מתאמן מתחיל שמטרתו רק להצליח לסיים את הטריאתלון, מטרה מאתגרת בפני עצמה שמחייבת התמדה ומאמץ רב, יכול לבצע את הפעילות במשך חצי שנה, לאחר חצי שנה מסוגלים רוב המתאמנים לסיים בהצלחה את התחרות, לעומתם, המעוניינים להתחרות יצטרכו להשקיע זמן רב יותר עד להגעה להשתתפות באופן תחרותי.
 
תזונה-
כידוע מאמצים מסוג זה מחייבים תזונה קפדנית ומותאמת. חשוב מאוד לאכול נכון ולתזמן את הארוחות לפני ואחרי האימונים בצורה שתספק לגוף את כל אבות המזון ותעזור לגוף לחדש מאגרי אנרגיה שהתרוקנו, מתאמנים רבים לא עושים זאת ופוגעים בעצמם וביכולות שלהם. 
שתי אפשרויות הראשונה: להתייעץ עם דיאטן/יועץ תזונת ספורט:  
הדיאטן נותן ייעוץ אישי וטיפים וכמובן בונה תפריט אישי. האפשרות השנייה להקפיד באופן עצמאי לאכול כל 3 שעות, ובנוסף גם לתזמן את הארוחות לפני ואחרי אימון (התפריט אמור להיות דל שומן ועשיר בפחמימות שמהוות מקור לאנרגיה זמינה).
כמו כן חשוב לעשות בדיקת דם המאפשרת לקבוע האם יש צורך לצרוך בנוסף לתפריט הרגיל לצרוך גם תוספי תזונה וויטמינים.
 
כשמקיימים מאמצים ממושכים של יותר מ 60-90 דקות, רצוי לצרוך במשך המאמץ חטיפי אנרגיה או ג'ל שמהווה מקור לאנרגיה זמינה.


 

תריאטלון תל אביב 2015 | צלם: רונן טופלברגציוד:
כמו לכל ענף ספורט לתחום הטריאתלון חנויות ציוד הכוללות את כל מה שמתאמן טריאתלון יכול להעלות על דעתו, החל מבגדי ריצה ורכיבה ועד לגלגלי אופניים מיוחדים לתחרות, המחירים נעים בטווח שבין סביר - ליקר מאוד ומאפשרים לכל אחד לבחור את מה שמתאים לו.
כשמסתכלים אל הטריאתלטים הישראלים מסתבר שהם אוהבים להשקיע בציוד איכותי ולרוב קונים את המוצרים היותר יקרים, אלה שאוהבים להשקיע בציוד יקר ואיכותי יכולים להוציא עד מאה אלף שקלים לשנה!!
הציוד מחלוק לשלושת הענפים: ציוד לריצה, לאופניים ולשחייה, חלק מהציוד אכן יקר אבל הינו הכרחי. אבל את חלקו ניתן לקנות במחרים סבירים ולא להתפרע בהוצאות כבדות.
בתוך עולם הציוד ההכרחי כמו משקפת, בגד-ים וכו/ ניתן להסתפק בהחלט במוצרים בעלות בינונית ולא בציוד היקר.
 
 
 

תריאטלון תל אביב 2015 | צלם: רונן טופלברגציוד לשחייה:
משקפת- 100-70 שקלים
בגד-ים ניתן  לרכוש בסביבות ה 40-50 שקלים, בדרך כלל בגד הים יתבלה ויש לקנות יותר מבגד ים אחד בשנה, כנ"ל גם לגבי משקפות...
ציוד לאימונים כולל גם קרש/כפות/סנפירים שיעלו בסביבות  350 שקלים.
 
ציוד רכיבה:
אופניים: מתאמן מתחיל לרוב יקנה אופניים ב  6000-500 שקלים, לעומתן, מחירן של אופניים מקצועיות יכולות להגיע ל 30,000 שקלים. חשוב לציין כי מי שחושב לבצע טריאתלון באופן חד פעמי ולא תחרותי יכול לרכוש את הציוד גם ביד שנייה (במחיר 3000-2000 שקלים), ובכך לחסוך הרבה מאוד כסף...
חליפת רכיבה: הכוללת מכנס וחולצה 2000-350 שקלים. ישנם הבדלים במחירים לפי סוגי הבדים, איכותם, איכות נידוף הזיעה ושם המותג. למכנס הרכיבה יכול להיות פד (שמרפד את אזור הישיבה) העשוי מספוג ואז המכנס זול יותר או פד מג'ל/סיליקון שמייקרים את מחיר המכנס.
נעלי רכיבה: 400-450 שקלים.
קסדה: 1000-200 שקלים. דני מ time trial מוסיף כי מכיוון שמדובר בבטיחות, הדבר החשוב בקניית קסדה הוא לקנות מוצר מוכר ובעל תו-תקן ישראלי.
 
ציוד לריצה:
נעלי הריצה הן אחד מהאביזרים החשובים ביותר. חשוב מאוד להתאים את הנעל באופן אישי ולא לקנות נעל על סמך המלצה מחבר או מאמן, לכל אחד מבנה כף רגל שונה המחייב התאמה אישית לו. בחנות ישנן חנויות בהן קיימת אפשרות להתאמת נעל ריצה באופן אישי על ידי איש מקצוע המומחה לכך. המתאמן עולה על מסילת ריצה או דורך על או על מכשיר שמוציא בעזרת תוכנה ממחושבת  פלט ובו "מדרך" של כף הרגל, המדרך מתחשב במשקל הגוף ואופן היציבה על פי נתונים אלו ומהתרשמותו  של המוכר מומחה, מותאמת למתאמן נעל . (לא ניתן להשתמש בנעלי ריצה לרכיבה ולהיפך....).
ביגוד ריצה: מכנס וחולצת ריצה 500-180 שקלים, גם כאן ההבדל במחירים נובע בגלל השוני בין סוגי הבדים, באיכותם ולפי  שם המותג.
-יש להחליף את הציוד פעם בחצי שנה אם כי הכול תלוי בבלאי, בנפח האימונים ובתחושה האישית

אביזרים נילווים-
כמו בכל ענף גם בתחום הטריאתלון גאג'טים רבים החל מגלגלי אופניים מיוחדים לתחרות, אופניים משוכללות וקלות יותר (שיכולות לעלות עד 30,000 שקלים), שעוני דופק משוכללים, ואפילו GPS. אביזרים אלו לרוב נרכשים על-די מתאמנים תחרותיים, רק כדי להמחיש את גודל ההוצאה על אביזרים נלווים,  גלגלי תחרות של חברת Zipp" "  שהיא המובילה בתחום עולים 10,000 שקלים.
מתחרים מקצועיים, לרוב ישלמו גם על מחנות אימונים ותחרויות בחו"ל  אשר עולות אף הן הרבה כסף, מחישוב ממוצע הסכום השנתי שיוציא טריאלת (לא מקצועי) על האימונים הוא 6,000 שקלים לשנה ואף יותר, ניתן לומר בהחלט לומר  שטריאתלון הוא ספורט למי שמוכן להשקיע הרבה זמן ולא מעט כסף... J



 
 
 
 
 

 


דף הבית טלפוןwazeפייסבוק